200 DELEGATS i DELEGADES DE LA IAC OCUPEN UNA DELEGACIÓ DEL DEPARTAMENT DE TREBALL A BARCELONA

200 delegats i delegades de la IAC (Intersindical Alternativa de Catalunya), i altres sindicats, han ocupat durant el matí d’avui, 2 de març, la seu del Departament de Treball del carrer Albareda de Barcelona. L’acció s’emmarca dins de la campanya de lluites i mobilitzacions d’oposició, rebuig i denúncia de la darrera reforma laboral.

Aquesta nova clau de volta, que suposa el més greu atac als drets socials i laborals dels sectors assalariats comportarà més atur i precarietat, donat que abarateix substancialment l’acomiadament, desvirtua i deprecia la negociació col·lectiva, agreuja la precarietat dels models de contractació i atorga a les patronals l’omnipotència absoluta per decidir sobre l’organització del treball a les empreses ,i per tant, sobre les condicions de treball dels seus treballadors i de les seves treballadores. En definitiva, provocarà un transvasament  de rendes del treball al capital, ja que implicarà una important depreciació dels salaris per mantenir i/o incrementar  les taxes de benefici empresarials.

Tanmateix els delegats i delegades de la IAC volem posar de manifest el nostre rebuig a les retallades de salaris i de recursos en els serveis públics, que a més de contribuir a deteriorar la qualitat dels serveis que presten a la ciutadania, suposen un greu avançament cap a la seva gestió privada, com ho demostren les polítiques que el govern està implementant en la sanitat pública, en alguns serveis complementaris i de suport a la docència a l’ensenyament públic  i en altres serveis.

La IAC fa una crida als sectors assalariats, aturats i jubilats a mobilitzar-se per fer sentir la seva veu i oposar-se a aquest atac sense precedents als drets laborals i socials, que agreujarà cada cop més la nostra qualitat de vida.

Per la IAC,

Lluís Blanco 616 44 07 30

Ricardo Rodilla 656 82 60 58

Els comentaris estan tancats.