COMUNICAT DE LA INTERSINDICAL ALTERNATIVA DE CATALUNYA (IAC) EN RELACIÓ A LA JORNADA DE VAGA DEL 29 DE MARÇ DE 2012

Descarrega el comunicat en pdf

La IAC i les organitzacions que la conformen (CATAC, CATAC-CTS, CTA Banesto, CAU, FAA, FTC i USTEC-STEs) volem manifestar el següent:

  • L’encert del procés de mobilitzacions contra la reforma laboral, les retallades i la privatització dels serveis públics. La vaga general i social del 29 de març, en la que han participat milions de persones arreu de Catalunya i de l’Estat Espanyol, s’inscriu dintre d’aquest procés de mobilitzacions sostingudes que han de continuar fins a paralitzar les polítiques governamentals, permetent així recuperar el que és nostre i ens estan robant.  La immensa majoria de la ciutadania i de les classes populars, independentment del grau de participació en la jornada de vaga, estan deixant molt clar el rebuig a les decisions governamentals que eliminen drets fonamentals, empitjoren les condicions de treball i redueixen salaris; alhora que incrementen l’atur i la precarietat laboral d’una part de les plantilles i augmenten la càrrega de treball de l’altra. A la vegada minoren els recursos dels serveis públics deteriorant greument la qualitat del servei que es presta. Està molt clar que ens poden fer sofrir encara molt de temps, però ja no ens poden enganyar més.
  • L’encert de la convocatòria de manifestacions alternatives a Barcelona i altres territoris com ara Girona. Les cúpules sindicals de CCOO, UGT i d’altres sindicats com USOC i CSC han hagut de sentir un clam unitari i molt potent amb el missatge següent: no permetrem que dilapideu el capital humà ple de força i consciència col·lectiva. Us pressionem mitjançant la lluita unitària perquè no seieu a negociar uns acords de mínims i algunes contrapartides. Lluitarem i denunciarem l’acció sindical que no serveixi per evitar que els sectors populars hi perdin encara més drets, com vau fer amb l’acord de les pensions després de la vaga del 29 de setembre de 2010.
  • Malauradament hi ha qui s’obstina en destruir tot el que suposi processos i moviments assemblearis, unitaris, transversals i democràtics, perquè fan molta por als que controlen el sistema capitalista i als seus aliats polítics. Aquest Moviment creixent que el govern i els grans mitjans han ignorat o han criminalitzat identificant-lo directament amb la violència, va ser el motiu principal pel qual es va ordenar un dispositiu policial que va bloquejar, reprimir i intentar dispersar amb violència la manifestació alternativa de Barcelona.
  • La IAC vol desmarcar-se absolutament de la violència gratuïta i indiscriminada. No podem permetre que hom posi en perill a desenes de milers de persones i famílies que es manifestaven pacíficament ni que això s’aprofiti per intentar limitar les manifestacions legítimes. No acceptem la repressió indiscriminada i venjativa i exigim la immediata posada en llibertat dels joves que han ingressat a presó arbitràriament. No admetrem que les respostes violentes d’uns i altres amagui o desviï l’atenció de la violència estructural i de l’espoli al que ens estan sotmetent.

 Companyes i companys, els temps de la concertació, del consens i dels acords que han prevalgut fins ara, han caducat per decisió del sistema capitalista. Vulguem o no, estem abocats a una confrontació gairebé permanent. Cal tenir-lo molt clar i cada dia ho anem aconseguint una mica més. Amb tots els errors i equivocacions, amb totes les crítiques que facin falta, moltes persones encara confien en el sindicalisme com a eina de transformació social. Això sí, cal treballar, si no volem perdre aquesta saba nova, en la participació de tothom, en el respecte a les assemblees i en revisar les anàlisis sobre la realitat. Encara cal sumar moltes persones. Encara cal treballar més i millor. Cal obrir un debat sobre l’esgotament del sindicalisme institucional i quines són les eines amb les que, unitàriament, podem ser més forts, incorporant a tothom. El 29M, un bon dia per despertar. El nostre reconeixement a totes les persones que han participat en aquesta jornada i en el conjunt de les mobilitzacions i a les que de ben segur es sumaran ben aviat.

 Si lluitem potser no guanyarem, si no ho fem estem perdudes i perduts

 Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC)

Catalunya, 5 d’abril de 2012

Els comentaris estan tancats.