“SEGUEIX LA REPRESSIÓ”

Des de la FEDERACIÓ D’ALTRES ACTIVITATS de la INTERSINDICAL ALTERNATIVA DE CATALUNYA (IAC) denunciem les campanyes de desprestigi i criminalització dels moviments populars, fetes i dissenyades per trencar la creixent resistència d’aquests moviments, front a la classe política i  als poders econòmics i financers.

 La notificació del Departament d’Interior de la Generalitat al company Xavier Palos i a molts altres companys, pretén implantar un sistema de terror en la ciutadania, per imposar amb la repressió el que no poden fer amb ús de raons:

 PARAR LA MOBILITZACIÓ I RESISTÈNCIA DE LA CIUDADANIA.

 El camí no serà ni curt ni senzill, però per altra banda, mai les accions transformadores han estat fàcils ni senzilles.

DECLARACIÓ DE SUPORT A XAVIER PALOS

  Les entitats i persones que signem aquest escrit volem fer constar el següent:

 PRIMER. El passat 25 de maig, Xavier Palos va rebre una notificació del Departament d’Interior de la Generalitat en què se l’acusa d’haver vulnerat la Llei de protecció de seguretat ciutadana per uns fets que no s’especifiquen i que, segons sembla, succeïren fa ara gairebé dos mesos, durant la vaga general del 29 de març. Aquell dia, en Xavier Palos va donar suport a la vaga, igual com ho van fer els seus companys i companyes de la cooperativa Trèvol i de la Xarxa d’Economia Solidària. Volem incidir en el fet que, durant la jornada, en cap moment no se’l va aturar, detenir, ni tan sols demanar la documentació, i com que a la notificació no s’especifica res més, ignorem encara els motius pels quals s’inicia un procediment penal contra ell.

SEGON. Xavier Palos és una persona activa des de fa molts anys en les entitats de l’economia social i solidària i fortament implicada en el teixit associatiu de Sant Andreu i la Sagrera, una implicació que ha comportat la seva presència en incomptables activitats i reunions tant reivindicatives com participatives. És només per aquest fet, per ser una persona força coneguda al barri, que la Guàrdia Urbana del Districte pot conèixer la seva adreça i haver-la fet arribar al Departament d’Interior.

TERCER. Per tot plegat no podem sinó considerar que l’obertura d’un procediment penal contra Xavier Palos és una acció injusta i sense fonament legal que s’emmarca dins un intent més ampli de criminalitzar la protesta ciutadana contra els constants retrocessos dels drets socials i laborals.

QUART. Ens reafirmen en les raons que ens van dur a les mobilitzacions de la vaga del 29M (l’oposició a la Reforma Laboral i les retallades socials), manifestem el nostre total suport a Xavier Palos, així com a tots els encausats en circumstàncies semblants a la seva, i exigim la retirada de tots els càrrecs i l’arxiu i el sobreseïment del cas.

Barcelona, 30 de maig de 2012

Per adhesions :

info@xes.cat

 xes_cat

Els comentaris estan tancats.