“La mà d’obra som persones. Cap a la Vaga General”

Diversos sindicats sectorials comparteixen experiències i lluites en un acte unitari a Barcelona

Dissabte passat dia 10 va tenir lloc a Barcelona un acte que no es veia a la ciutat des de fa anys. Sota el títol “La mà d’obra som persones. Cap a la Vaga General” diverses organitzacions sindicals sectorials es van unir per impulsar la Vaga General del 14 de novembre, però sobretot també percompartir experiències i conèixer-se millor unes a les altres.

L’acte va ser impulsat per sindicats tan variats com Sindillar, un sindicat de treballadores de la llar de recent constitució, la secció de serveis del sindicat de base co.bas, el Sindicat d’Arquitectes, el sindicat de tècnics audiovisuals TACEE Catalunya, la coordinadora de sindicats de l’espectacle Sindicart (integrada per l’Associació d’Actors de Catalunya, l’Associació de Professionals de la Dansa, l’Associació de Tècnics de Catalunya, l’Associació d’Escenògrafs, Guionistes Associats de Catalunya i l’Associació de Regidors de Catalunya), el Sindicat de la Imatge, la Federació d’Altres Activitats de la IAC, l’Assemblea d’Aturats i Aturades de Barcelona i l’Associació de Veïns i Veïnes del Barri Gòtic.

L’acte va comptar amb la presència de Natxo Parra, advocat laboralista del Col·lectiu Ronda i Jesús Castillo, professor de la Universitat de Sevilla i membre del Sindicat Andalús de Treballadors i Treballadores (SAT). Parra va exposar com les diferents reformes laborals han deixat desprotegits a la classe treballadora i concretament com aquestes afecten a la contractació, amb l’augment dels falsos autònoms i la precarietat laboral en tots els sectors. Castillo, va explicar les raons per anar a la Vaga General, la situació política i econòmica actual, perquè no hem de pagar un deute que no és nostra i va posar diferents exemples de com el SAT està actuant a Andalusia.

L’acte també va comptar amb la intervenció d’una persona en representació de tots els sindicats i col·lectius presents. De les diferents intervencions es va poder constatar com malgrat ser sectors que aparentment són molt diferents, tenen moltes coses en comú, entre elles, la precarització de les condicions laborals, i sobretot la necessitat d’organitzar-se sindicalment per poder fer front als abusos que es produeixen en cadascun dels sectors.

Tots els col·lectius i persones que van participar en l’acte van coincidir en la necessitat que aquesta trobada unitària tingués una continuïtat en un futur proper.

Manel Ros, membre de la FAA-IAC.

Els comentaris estan tancats.