Querella criminal davant el TSJC contra el Conseller de Sanitat, Boi Ruiz García, i el seu equip de govern.

Sis associacions ciutadanes presenten una querella criminal davant el TSJC contra el Conseller de Sanitat, Boi Ruiz García, i el seu equip de govern.

Aquest matí, sis associacions ciutadanes han presentat una querella criminal davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra el conseller de Sanitat i altres alts càrrecs. La PARS, La Lliga de la Síndrome de Fatiga Crònica, Attac ACORDEM, Attac Catalunya, CATAC-CTS-IAC i DEMPEUS per la Salut Pública han presentat una querella criminal contra Boi Ruiz i el seu equip del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Consideren que Boi Ruiz i el seu equip podrien haver comès els delictes tipificats en els articles del Codi Penal referits impediment de l’exercici de drets cívics (art. 542), a l’omissió del deure de socors (art. 196), al tràfic d’influències ( art. 428) i les negociacions i activitats prohibides als funcionaris públics (art. 441).

Aquesta querella és un segon pas en lluita per denunciar l’opaca gestió de la sanitat pública i l’atemptat contra els drets de la ciutadania. El març de 2012 ja es va presentar una denúncia davant la Fiscalia Superior de Catalunya. El fiscal va reconèixer el dany causat als ciutadans per les decisions del Departament de Salut, però va decidir no investigar aquests fets.

Per això, les entitats querellants han decidit continuar investigant i presentar la nostra denúncia davant el TSJC. El perill en què avui es troba el dret constitucional de protecció de la salut és notori a Catalunya.

Els ciutadans i ciutadanes que signen aquesta querella són conscients que el sistema sanitari es pot veure afectat per la crisi econòmica que la societat està patint. Però les conseqüències de les decisions dels alts càrrecs que denuncien provoquen un deteriorament en el dret de protecció a la salut que té un límit i és el que fixa la legislació vigent

Hi ha dades objectives que indiquen que el Departament de Salut ha incomplert i continua incomplint la legislació que regula, per exemple, les llistes d’espera, un dels indicadors clau a l’hora d’avaluar el dret d’accés de la ciutadania als serveis sanitaris, ja que l’ordenament jurídic atorga el caràcter de dret de les persones a ser operades en un temps màxim de 6 mesos. Aquest dret, en concret, va posar en perill sistemàticament com a conseqüència de les decisions dels alts càrrecs de la Generalitat de Catalunya, amb plena consciència que les seves mesures conduirien a la seva vulneració, com exigeix ​​el Codi Penal per qualificar aquestes conductes de delictives.

Els problemes econòmics de la nostra societat no poden servir de justificació per impedir que els ciutadans exerceixin els drets regulats per Llei

http://www.catacctsiac.cat/principal.php?m=86f2df8b1f35b23f913ca2da72522a36&i=18387

http://www.youtube.com/watch?v=krvbQNPyqCc&feature=share

Font:
http://puntsdevista.wordpress.com/2012/11/19/porque-la-sanidad-no-se-vende-se-defiende-hoy-querellaboi/

Els comentaris estan tancats.