Convocatòria de la PAH. Manifestació 16 de febrer 2013

Pel dret a l’habitatge, stop desnonaments ja!

MANIFESTACIÓ DIA 16 DE FEBRER A LES 17 HORES, PLAÇA UNIVERSITAT, BARCELONA

Avui, més que mai es fa necessari fer un pas endavant per exigir el dret a l’habitatge, un dret fonamental sistemàticament vulnerat al nostre país. Les Plataformes d’Afectats per la Hipoteca estan denunciant la situació dramàtica que viuen milers de famílies que no poden pagar la hipoteca o el lloguer i que es veuen desnonades o amenaçades de desnonament, víctimes d’un frau hipotecari generalitzat per part de les entitats financeres, amb l’aval dels governs de torn.

420.000 execucions hipotecàries a l’Estat en els últims 6 anys i 220.000 desnonaments són intolerables.

Davant dels abusos de les entitats financeres -en gran mesura responsables de l’actual crisi econòmica- i de la complicitat dels Governs, que els donen cobertura amb una llei injusta que fa recaure tota la responsabilitat sobre la part més vulnerable alhora que destinen milers de milions en ajudes públiques a la banca sense exigir cap contraprestació, les Plataformes d’Afectats per la Hipoteca i la mobilització ciutadana han defensat el dret a l’habitatge i han posat sobre la taula les solucions per acabar amb aquesta estafa. Perquè no té cap sentit que els bancs acumulin milers de pisos buits mentre milers de famílies es queden al carrer.

Amb tots els esforços de la PAH i la mobilització ciutadana (ILP amb més d’un milió de signatures, mobilitzacions, concentracions per evitar desnonaments, converses amb ajuntaments, serveis socials i partit,..) no n’hi ha hagut encara prou per aconseguir una solució justa per a aquest gravíssim problema social. Per això és necessari que cada cop més persones ens sumem a la mobilització social, com a única via de capgirar aquesta situació i aconseguir unes lleis que garanteixin els drets socials, la igualtat i la dignitat.

La situació és greu i urgent. Ja ha costat la vida a massa gent i genera un patiment quotidià intolerable a milers de persones afectades. Per això, des d’USTEC·STEs i la IAC fem una crida al professorat i a la resta d’empleades i empleats públics i a la ciutadania en general a participar i fer sentir la nostra veu en la manifestació del 16 de febrer.

Pel dret a una segona oportunitat. Exigim la dació en pagament retroactiva i el lloguer social. Stop desnonaments ja!

Pel dret a l’habitatge!

Mani PAH 16feb13

Anuncis

Els comentaris estan tancats.